استحمام بعد از جراحی بینی – نحوه دوش گرفتن قبل از برداشتن گچ بینی

نحوه صحیح استحمام بعد از جراحی بینی و زمان انجام آن چند وقت بعد از جراحی بینی از دغدغه افرادی است که اقدام به عمل رینوپلاستی برای رفع ایرادات ظاهری بینی شان کرده اند ، باید به این افراد گفت که نحوه استحمام و اقداماتی که برای محافظت از پانسمان بینی باید صورت گیرد به فرد قبل از جراحی کردن بینی به طور کامل توسط خود پزشک معالج شما آموزش داده خواهد شد از همین رو نگرانی و ناراحتی از این بابت نداشته باشید. اما در صورتی که توصیه یا توضیحی را در این خصوص از یاد برده اید و یا می خواهید از آن اطمینان پیدا کنید ، این مقاله از سایت دکتر شهریار یحیوی بهترین جراح بینی تهران ، به شما کمک خواهد کرد. اگر به پاسخ سوال خود دست پیدا نکردید نگران نشوید می توانید در انتهای مقاله از دکتر یحیوی سوال خود را بپرسید و پاسخ خود را دریافت کنید.

 

استحمام بعد از جراحی بینی - دکتر یحیوی

 

 

دوره نقاهت عمل جراحی دماغ یک هفته می باشد و طی این یک هفته روی ساختمان بینی اسپلینت به همراه چسب قرار می گیرد که با هدف حفاظت و جلوگیری از جابه جایی استخوان و بافت جدید بینی است. یکی از مسائل مهم مراقبت های بعد از جراحی بینی است که نقش بسیار مهمی را برای کسب نتایج مطلوب و مورد رضایت ایفا می کند و توسط پزشک قبل از انجام رینوپلاستی بیان می شود.

چند روز بعد از عمل بینی می توان حمام کرد ؟

به طور کلی در زمان اتمام فرایند جراحی ، جراح معالح شما اقدام به قرار دادن اسپلینت بینی کرده و پانسمان را بر روی بینی شما قرار خواهد دارد. تا زمانی که اسپلینت بینی و پانسمان بر روی بینی شما قرار دارد ، شما قادر به حمام کردن نخواهید بود. بعد از آن نیز توصیه می شود که به مدت ۷ الی ۱۰ روز مراقب خیس شدن گچ بینی باشید. از همین رو باید اشاره داشت که شستشوی صورت بعد از رینوپلاستی و رفتن به حمام تا ۱۰ روز ممنوع می باشد. پس از آن نیز می توانید با استفاده از تکنیکی که در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد ، استحمام کنید.

اینکه چه زمان می توانید به صورت نرمال دوش بگیرد نیز بستگی به روند بهبودی شما دارد.

نحوه صحیح استحمام بعد از جراحی بینی

  • ابتدا بدن خود را بشویید و برای شستن سر روی یک صندلی به نحوی بنشینید که سر به عقب خم باشد و مو ها توسط همراه شسته شود باید مراقب بود که به هیچ عنوان چسب و اسپلینت بینی خیس نشود.
  • توصیه می شود برای استحمام از دوش تلفنی یا وان استفاده نمایید و همچنین برای شستن مو نیز از لگن سر شوی آرایشگاهی استفاده نمایید.
  • برای تمیز کردن صورت می توانید از پنبه یا دستمال مرطوب استفاده نمایید.
  • آب مورد استفاده باید ولرم باشد چون گرمای آب باعث ایجاد سر گیجه خواهد شد و بهتر است حین استحمام حتی الامکان سر را به سمت پایین خم نکنید.

 

استحمام بعد از جراحی بینی

 

توصیه های لازم بعد از استحمام

در برخی موارد علت خارش بینی بعد از عمل بینی خیس شدن چسب بینی یا اسپلینت بینی می باشد که باعث ایجاد حساسیت در پوست خواهد شد و این خیس شدن باعث جابه جایی اسپلینت بینی زودتر از موعد می گردد و نتیجه جراحی را تحت تاثیر قرار می گیرد. قبل از انجام جراحی استحمام نمایید تا یک یا دو روز اول نیاز به استحمام کردن نداشته باشید.

دوش گرفتن قبل از برداشتن آتل بینی

افراد بعد از یک هفته تا ده روز که دوران نقاهت آن ها پایان یافت ، برای کشیدن بخیه و کندن چسب بینی به پزشک خود مراجعه می نمایند. این افراد باید بدانند که قبل از مراجعه به مطب بطور کامل استحمام کنند چرا که  استحمام بعد از جراحی بینی موجب خیس خوردن و راحت تر جدا شدن اسپلینت بینی خواهد شد. قابل ذکر است که بعد از برداشتن اسپلینت و پانسمان بهترین جراح بینی تهران به بینی چسب می زند و طبق نظر او چندیدن ماه بینی باید چسب داشته باشد. برای استحمام نمودن طی زمانی که بینی چسب دارد می توان با چسب استحمام نموده و بعد از خیس خوردن و جدا شدن چسب را برداشت و بعد از استحمام دوباره روی بینی را چسب بزنید.

در صورت خونریزی بینی در حمام چه باید کرد؟

اگر خون دماغ بیشتر از چند قطره بود ، بهتر است کمپرس سرد را بدون اینکه سر خود را به سمتی کج کنید بر روی بینی خود بگذارید. اما وجود پد های سیلیکون یا اسفنجی داخل بینی که در پایان جراحی توسط پزشک قرار داده می شود ، تاثیر کمپرس سرد را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد. اگر خونریزی به صورت نشت ادامه پیدا کند ، حتما نیاز است تا با پزشک خود مشورت کرده و از او کمک بخواهید.

بسته به جراحی انجام شده بر روی بینی شما ، روش متوقف کردن خونریزی بینی متفاوت می باشد. این مشکل در محیطی با گرما ، بخار آب زیاد و شستشوی مو با سر کج و غیره به وجود می اید. از همین رو برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقی بهتر است از گرم کردن زیاد حمام خودداری کنید و مو و بدن خود را با اب ولرم بشویید.

چند روز بعد از بخیه میتوان استحمام کرد

مدت زمان مناسب برای استحمام بعد از بخیه بستگی به محل بخیه ، نوع بخیه و توصیه‌ های پزشک دارد. به طور کلی ، توصیه‌ های زیر ممکن است کمک‌ کننده باشند:

بخیه‌ های سطحی و جزئی : معمولاً بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت می‌ توانید با احتیاط و با استفاده از یک پوشش ضد آب ، استحمام کنید.
بخیه‌ های عمیق یا در نواحی حساس : ممکن است نیاز باشد که مدت زمان بیشتری منتظر بمانید ، حدود ۳ تا ۵ روز یا بیشتر . در این موارد ، پزشک شما توصیه‌ های خاص‌ تری ارائه خواهد کرد.
استفاده از پانسمان ضد آب : در برخی موارد می‌ توانید از پانسمان‌ های ضد آب استفاده کنید تا بتوانید زودتر استحمام کنید بدون اینکه بخیه‌ ها خیس شوند.

نحوه دوش گرفتن قبل از برداشتن گچ بینی

دوش گرفتن قبل از برداشتن گچ بینی نیازمند مراقبت‌ های خاصی است تا به گچ و فرآیند بهبودی آسیبی وارد نشود. اما به طور کل همانطور که پیش تر نیز گفته شد باید از روش آرایشگاه ها برای شستشوی مو های خود استفاده کنید ، از بخش گردن به پایین هیچ منعی ندارد

  • استفاده از پوشش محافظ : برای جلوگیری از خیس شدن گچ بینی ، می‌ توانید از یک پوشش پلاستیکی ضد آب (مثل یک کیسه پلاستیکی) استفاده کنید. این کیسه را روی گچ قرار داده و با نوار چسبی در اطراف گچ محکم کنید تا آب به داخل نفوذ نکند.
  • شستن بدن با احتیاط: هنگام شستن بدن ، مراقب باشید که آب و صابون به گچ نزدیک نشوند. می‌ توانید از دوش دستی استفاده کنید تا آب را به صورت مستقیم به گچ نزند.
  • اجتناب از آب داغ: استفاده از آب داغ ممکن است باعث افزایش رطوبت در محل گچ شود که به نوبه خود می‌ تواند به پوست زیر گچ آسیب برساند. از آب گرم یا ولرم استفاده کنید.
  • کمک گرفتن از دیگران: اگر امکانش را دارید، از یک فرد دیگر بخواهید که به شما در شستن مو ها و دیگر بخش‌ هایی که دسترسی به آنها برای شما دشوار است، کمک کند.
  • خشک کردن سریع: بعد از دوش گرفتن ، از یک حوله نرم و تمیز برای خشک کردن بدن خود استفاده کنید. به محض اینکه دوش شما تمام شد ، ناحیه‌ی گچ را به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که خیس نشده است.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها