جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی بر روی بینی هایی که دارای پوست نازک و اسخوان و غضروف ضعیف باشد، انجام می شود. افرادی که دارای بینی استخوانی هستند برای رفع مشکلاتی همچون از بین بردن قوز روی بینی ، رفع انحراف و کجی بینی ، از بین بردن افتادگی نوک بینی و رفع بزرگی نوک و سوراخ بینی به پزشک خود برای انجام جراحی بینی مراجعه می کنند.

جراحی بینی استخوانی جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی

افرادی که قصد جراحی زیبایی بینی دارند، بهتر است به بهترین متخصص جراح بینی استخوانی مراجعه کند تا از نتیجه جراحی خود رضایت داشته و دیگر برای جراحی ترمیمی بینی مراجعه نکند. کسانی که دارای بینی استخوانی هستند می توانند بینی خود را به فرم  فانتزی ، طبیعی ، نیمه فانتزی و جراحی شبیه به یک عکس عمل کنند و نتیجه ایده آل و مطلوبی به دست آورند.

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

اصلی ترین تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در ضخامت پوست و اسکلت بینی می باشد که همین امر باعث تفاوت در جراحی بینی گوشتی و استخوانی شده است.

نحوه عمل جراحی بینی استخوانی

جراح بینی خوب می تواند شکل مطلوبی را با توجه به ویژگی های سایر اجزای صورت و حفظ عملکرد و کارایی بینی ایرادات بینی استخوانی یا غضروفی را برطرف کرد.

در جراحی بینی استخوانی جراح بینی به منظور دستیابی به بافت بینی در قسمت های معیین شده شکاف ایجاد میکند تا به غضروف و استخوان بینی دسترسی داشته باشد و مقداری از غضروف یا استخوان را تراشیده و برمی دارد.

در بعضی موارد جراح بینی استخوانی قوز بینی را باید سمباده بزند. عمل زیبایی بینی استخوانی تنها با برداشتن برآمدگی و صاف نمودن منتهی نمی شود باید بافت های باقی مانده را تقویت کرد تا بینی از استحکام کافی برخوردار باشد و از عوارض احتمالی پیشگیری کند.

این نکته حائز اهمیت است که جراح بینی خوب در نتیجه عمل زیبایی بینی استخوانی تاثیر گذار خواهد بود. متداولترین دلیل مراجعه افراد برای جراحی بینی استخوانی برداشتن پل بینی است، قوز بینی استخوانی دارای ابعاد مختلفی می باشد.

 

جراحی بینی استخوانی 2

آیا قوز بینی بر تنفس تأثیر می گذارد ؟

برخلاف انحراف تیغه بینی یا سپتوم ، که یک مشکل درمانی محسوب شده و می تواند بینی شما را کج نشان دهد ، قوز بینی به طور معمول بر روی تنفس تأثیری نمی گذارد. بی نظمی استخوان و غضروف ، در واقع توانایی تنفس را محدود نمی کند.

گاهی تیغه بینی به دلیل وارد آمدن صدمه ، باعث ایجاد قوز شده و می تواند در بینی ایجاد انحراف کند. اما برداشتن قوز بینی ، لزوماً توانایی تنفس شما را بهبود نمی بخشد.

با توجه به اینکه قوز بینی در تنفس اختلالی ایجاد نمی کند ، برداشتن آن یک تصمیم کاملاً شخصی بوده و یک ضرورت درمانی محسوب نمی شود. برداشتن این برآمدگی تنها در صورتی که از شکل بینی خود ناراضی بوده ، و تمایل به تغییر شکل آن داشته باشید ، الزامی می گردد.

اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی

  • در جلسه مشاوره با جراح درباره انتظارات خود از جراحی کردن دماغ صحبت کنید.
  • در صورتی که دارای سابقه بیماری یا حساسیت دارویی هستید، حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید.
  • حتما آزمایشات تجویز شده توسط پزشک را انجام دهید و نتیجه را در اختیار جراح خود بگذارید.
  • از دو هفته قبل از عمل از دارو های ضد التهاب مثل آسپرین و پروفن استفاده نکنید، چرا که این قرص ها موجب رقیق شدن خون می شوند و احتمال خون ریزی در حین عمل را افزایش می دهند.
  • مصرف دخانیاتی چون سیگار یا قلیون و همچنین مشروبات الکلی موجب اختلال در اکسیژن رسانی در خون می شود. بنابراین از دو هفته قبل از جراحی استعمال دخانیات ممنوع می باشد.
  • یک روز قبل از عمل به اندازه کافی از مایعات استفاده کنید.
  • شب قبل از جراحی استحمام کنید چرا که ممکن است تا چند روز قادر به حمام رفتن نباشید.
  • از ۸ ساعت قبل از جراحی از خوردن و آشامیدن خودداری کنید، چرا که لازم است در حین عمل معده خالی باشد.
  • در روز عمل خانم ها بدون لاک و آرایش به محل جراحی مراجعه کنند.
  • آقایان نیز قبل از عمل ریش و سبیل خود را اصلاح نمایند.
  • از به همراه داشتن زیور آلات خودداری کنید.
  • روز عمل به اتفاق یک همراه به کلینک یا بیمارستان مراجعه کنید.
  • نیم ساعت قبل از زمان مقرر در محل جراحی حضور داشته باشد.

جراحی بینی استخوانی جراحی بینی استخوانی

فرم های نهایی جراحی بینی استخوانی

به طور کلی پس از جراحی ، بینی ها سه مدل هستند که هر یک از آن ها ویژگی های خاص خود را داشته و طرفداران به خصوصی را دارند.

  • طبیعی :

در واقع جراحی بینی طبیعی برای آن دسته از بیمارانی انجام می شود که فقط قصد اصلاح ایرادات بینی خود را داشته و نمی خواهند حالت صورت و بینی آن ها چندان تغییر کند. همچنین ممکن است بیمار دوست نداشته باشد که همه متوجه جراحی زیبایی وی شوند ، از این رو اقدام به جراحی بینی طبیعی می نمایند. لازم به ذکر است بر اساس استاندارد های زیبایی چنانچه فرم بینی آقایان از حالت طبیعی خارج شود ، موجب به هم ریختن تناسبات صورت آن ها شده و از جذابیت صورت آن ها کاسته خواهد شد.

به افرادی که از صورت های کشیده ای برخوردارند نیز توصیه می شود تا جراحی دماغ به فرم طبیعی انجام دهند چرا که این مدل بینی موجب می شود تا صورت کمی گرد تر به نظر برسد. لازم به ذکر است برای انجام این فرایند هیچگونه محدودیتی وجود نداشته و همه افراد با هر نوع بینی گوشتی یا استخوانی از انجام آن بهترین نتایج را کسب می کنند. در بینی طبیعی فاصله نوک بینی تا لب حدود ۹۰ الی ۹۵ درجه بوده و پل بینی کاملا صاف و بدون انحنا خواهد بود.

  • فانتزی :

بینی فانتزی یکی از محبوب ترین انواع بینی میان خانم هاست. بسیاری از خانم ها هستند که علاقمند به داشتن بینی فانتزی و عروسکی می باشند. اما این جراحی پر ریسک بوده و انجام آن نیازمند دقت بسیار بالای جراح است. چرا که به عنوان مثال اگر بینی بیش از حد سربالا یا کوچک شود ، علاوه بر اینکه تناسبات صورت را بهم میریزد ، موجب بروز مشکلات ثانویه همچون ایرادات تنفسی نیز خواهد شد. بنابراین افراد متقاضی بینی فانتزی باید انتظار معقولی از جراح بینی خود داشته باشند.

یکی دیگر از محدودیت هایی که جراحی بینی فانتزی دارد این است که این جراحی تنها به روی بینی استخوانی قابل انجام است و به دلیل ضخامت بالای پوست بینی گوشتی ، فرم نهایی چندان قابل مشاهده نیست و جراحی کردن بینی به فرم فانتزی به روی آن انجام نخواهد شد. در بینی فانتزی فاصله نوک بینی تا لب حدود ۱۰۰ الی ۱۰۵ درجه می باشد.

  • نیمه فانتزی :

یکی از رایج ترین فرم های بینی ، بینی نیمه فانتزی است. در واقع بینی نیمه فانتزی حالتی ما بین بینی طبیعی و فانتزی را دارد به صورتی که بینی کوچک شده و قوس بسیار کوچکی در نوک بینی ایجاد خواهد شد. در واقع شدت قوس بینی نیمه فانتزی به اندازه قوس بینی فانتزی نیست. جراحی کردن بینی به فرم نیمه فانتزی هم تنها برای بینی استخوانی مناسب می باشد. در واقع در این بینی زاویه نوک بینی تا لب حدود ۹۵ الی ۱۰۰ درجه می باشد.

جراحی بینی استخوانی جراحی بینی استخوانی

 

اهمیت انتخاب جراح بینی

جراحی بینی استخوانی  از جمله جراحی های ضروری نیست، بنابراین تمام افراد از وقت کافی برای تحقیق درباره جراح بینی خوب برخوردار هستند. اولین و مهم ترین قدم در جراحی کردن دماغ ، انتخاب بهترین جراح بینی می باشد، چرا که در نتیجه نهایی عمل بینی تاثیر مستقیم خواهد داشت. توجه داشته باشید که تنها داشتن رزومه تحصیلی عالی رتبه دلیلی بر خوب و متبحر بودن جراح نیست. بنابراین برای تشخیص میزان تبحر جراح، حتما نمونه کار های ایشان را مشاهده کنید.

برای مشاهده نمونه کار های جراح می توانید به گالری تصاویر موجود در سایت یا صفحه اینستاگرام جراح مورد نظر مراجعه نمایید. همچنین می توانید با مراجعه حضوری به مطب، میزان رضایت بیمارانی که برای معاینه بعد از جراحی به مطب مراجعه کردند را بسنجید.

توجه داشته باشید در بیشتر موارد که افراد در انتخاب جراح بینی خود به خوبی تحقیق نکرده اند، از نتیجه نهایی بینی خود احساس رضایت نداشته و مجبور به انجام جراحی ترمیمی بینی شده اند. لازم به ذکر است برای انجام جراحی ترمیمی باید حداقل یکسال از جراحی  اولیه گذشته باشد. همچنین هزینه این جراحی نسبت به جراحی اولیه بیشتر خواهد بود.

جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی  به روش باز و بسته

به منظور دسترسی به ساختمان بینی ، دو روش باز و بسته وجود دارد که تفاوت میان آن ها در برشی است که در حین جراحی ایجاد می شود. در واقع در جراحی  به روش باز برش ظریفی در تیغه میان دو سوراخ بینی ایجاد می شود و بدین ترتیب می توان پوست را از روی بافت بینی بلند کرد. این در حالیست که در روش بسته هیچ آسیبی به پوست وارد نشده و برش ها از داخل سوراخ های بینی ایجاد می شوند.

از مزیت های جراحی به روش بسته می توان به این مورد اشاره کرد که میزان کبودی صورت کمتر از روش باز بوده و بیمار دوران نقاهت کوتاه تری را تجربه می کند. انجام این جراحی نیازمند دقت و مهارت بسیار بالای جراح می باشد. جناب دکتر شهریار یحیوی سال هاست در زمینه جراحی بینی به روش بسته تجربه داشته و بهترین نتایج را برای بیماران خود به ارمغان آورده اند.

 

میزان موفقیت جراحی بینی استخوانی به چه عواملی بستگی دارد؟

یکی از مهم ترین و متداول ترین سوالاتی که بیماران از پزشکان خود می پرسند این است که میزان موفقیت این عمل جراحی چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم موفقیت امیز بودن یا نبودن این عمل جراحی به فاکتور های مهمی بستگی دارد که مهم ترین آن ها مراجعه به یک جراح بینی کار ازموده ، متبحر و مجرب در زمینه عمل های زیبایی بر روی بینی های استخوانی می باشد. زیرا این عمل جراحی اغلب هم به منظور بهبود ظاهر بینی و هم درمان اختلالات آن انجام می شود. علاوه بر آن نیز ویژگی های بینی نیز همانند پوست نازک آن ، حساسیت این فرایند را چندین برابر می کند. بنابراین میزان تبحر ، تجربه و تخصص جراح و همچنین دقت و متمرکز بودن او به میزان بسیار زیادی در موفقیت این عمل جراحی تاثیر گذار خواهد بود.

جراحی بینی استخوانی با لیزر

حتما تا کنون در زمان جستجو در اینترنت در رابطه با جراحی کردن بینی به این مورد برخورد کرده باشید : انجام جراحی زیبایی بینی استخوانی با لیزر بدون بروز درد و خونریزی. قبل از هر چیزی لازم است از شما سوالی بپرسیم آن نیز این است که آیا به نظر شما این امکان وجود دارد تا ساختار مستحکم بینی بدون ایجاد برش یا شکستگی تغییر کند؟ در حالی که اشعه لیزر بسیار ضعیف بوده و تنها برای عمل های زیبایی پوست مناسب است؟ در پاسخ باید بگویم خیر امکان اعمال تغییرات بر روی استخوان بینی بدون ایجاد برش وجود ندارد و به وجود آوردن تغییرات بر روی بینی با لیزر بدون بروز درد ، خونریزی ، تورم یا کبودی امکان پذیر نبوده و تنها جنبه تبلیغاتی دارند. به طور کلی باید بگویم به دلیل پیشرفت علم در حوزه پزشکی ، امروزه فناوری لیرز در بسیاری از روند های درمانی کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می گیرد اما در زمینه عمل های بین تا کنون قابل استفاده نمی باشد.

مراقبت های بعد از جراحی بینی استخوانی

مراقبت های بعد از این فرایند اهمیت بسزایی در نتیجه جراحی و تسریع در روند بهبودی دارد و فرد به همین منظور باید توصیه های لازم که توسط بهترین جراح بینی بازگو می شود را رعایت نماید.

  • به منظور کاهش کبودی و میزان تورم بلافاصله بعد از عمل تا ۷۲ ساعت کمپرس سرد را به صورت متناوب در اطراف بینی استفاده نمایید.
  • روز اول استراحت کامل نمایید و هنگام خوابیدن حالت طاقباز بخوابید و سر را با قرار دادن دو بالشت بالاتر از حد معمول قرار دهید.
  • در رژیم غذایی خود از غذاهایی که احتیاج به جویدن زیاد دارند، خودداری نمایید و از غذاهای میکس شده و نرم استفاده نمایید.
  • چند روز اول بعد از جراحی از آبمیوه های طبیعی از قبیل آناناس استفاده نمایید.
  • تا ۶ هفته از انجام فعالیت های سنگین ورزشی و بلند کردن اجسام سنگین خودداری نمایید.
  • حداقل تا دو هفته از استعمال دخانیات و نوشیدن مشروبات الکلی اجتناب کنید.
  • با دهان باز عطسه نمایید و از فین کردن و تخلیه ترشحات بینی با فشار اجتناب کنید.
  • داروهایی که جراح بینی تجویز نموده است را به طور مرتب استفاده نمایید.
  • بعد از ۷ روز به منظور برداشتن بخیه و اسپلینت بینی به مطب مراجعه نمایید و قبل از مراجعه استحمام نمایید به طوری که پانسمان بینی کامل خیس شود.

عوارض جراحی بینی استخوانی

باید گفت عمل کردن بینی های استخوانی یا غضروفی عوارضی شدیدی نداشته و عارضه هایی همچون آبریزش بینی ، تورم و کبودی پس از جراحی به مرور زمان برطرف می شود.

هزینه جراحی بینی استخوانی چقدر می باشد ؟

هزینه این نوع عمل جراحی با توجه به دستمزد جراح بینی ، هزینه متخصص بیهوشی ، هزینه بیمارستان و پرسنل آن ، هزینه های آزمایشات و فتوگرافی ها و داروها تعیین می شود.

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها