عمل جراحی بینی گوشتی

درباره عمل جراحی بینی گوشتی

عمل جراحی بینی گوشتی : نوع پوست در تعیین نتیجه جراحی بینی بسیار مهم است زیرا این عامل، گوشتی و استخوانی بودن نوع بینی را مشخص می کند به گونه ای که اگر پوست ضخیم باشد بینی گوشتی و در غیر این صورت بینی استخوانی یا معمولی می باشد.

تفاوت بینی های استخوانی و بینی های گوشتی

بینی های استخوانی : به دلیل نازک بودن پوست این نوع بینی ها جزئیاتی که در زیر پوست وجود دارند قابل مشاهده هستند، به گونه ای که اگر در گذشته بینی دچار شکستگی شده باشد این شکستگی به راحتی قابل تشخیص است. همچنین در نیمه پایینی این نوع بینی ها عموما غضروف قوی و محکمی قرار دارد.

بینی های گوشتی : به دلیل ضخیم بودن پوست این نوع بینی ها بر خلاف بینی های استخوانی نمی توان جزئیات زیر پوست بینی را مشاهده کرد. ضخامت و سنگینی پوست بینی های گوشتی موجب شده است تا غضروف ها نازک و ضعیف باشند.

عمل جراحی بینی گوشتی

عمل بینی گوشتی بهتر است یا استخوانی

هیچ نوع محدودیتی برای عمل بینی گوشتی و بینی استخوانی وجود ندارد و نتایج این دو عمل به هیچ عنوان شبیه به یکدیگر نیستند، اما می توان گفت شکل و عملکرد بینی پس از عمل زیبا تر و بهتر از دوران قبل از عمل است.

توجه داشته باشید که افراد با بینی های گوشتی باید صبور تر از افراد با بینی های استخوانی باشند، زیرا طول درمان و بهبودی بینی های گوشتی کمی طولانی تر از بینی های استخوانی است.

جراح بینی که قصد انجام عمل بینی گوشتی را دارد باید در این زمینه تبحر و تجربه و حتی هنر بسیاری داشته باشد تا بتواند نتیجه جراحی را به همان شکلی که بیمار انتظار دارد تغییر دهد.

نکاتی در رابطه با جراحی بینی گوشتی

از مشخصه های بینی گوشتی علاوه بر پوست ضخیم نوک بینی می توان به منافذ قابل مشاهده پوست، سوراخ های پهن، نوک بزرگ و پیازی، غضروف اسکلتی نازک و ضعیف اشاره کرد.

اما هر بینی پهنی دلیل بر گوشتی بودن آن نیست. طبق باور عمومی در گذشته، بینی های گوشتی از نظر بازگشت به شکل قبلی کاندید مناسبی برای جراحی زیبایی بینی نیستند، اما امروزه وجود روش ها و تکنیک های جدید این مشکل را حل کرده است.

برخلاف باور عموم که گمان می کنند رینوپلاستی باز بهترین روش جراحی برای بیمارانی با پوست ضخیم بوده و در رینوپلاستی بسته دسترسی پزشک به ساختاربینی و دیدن نوک آن محدود است، نتایج برای بینی گوشتی خوب نخواهد بود. باید بگوییم که اگر میزان تجربه و مهارت جراح در زمینه جراحی این نوع بینی ها بالا باشد با هر روش جراحی اعم از باز و بسته، نتایج درخشانی را رقم خواهد زد.

بیماران با پوست ضخیم باید انتظارات واقع بینانه داشته باشند. پوست ضخیم در بینی گوشتی به دلیل بافت زیاد و غدد چربی است که این امر دست جراح را برای ایجاد تغییرات و اصلاح مشکلات به اندازه جراحی بینی استخوانی باز نمی گذارد.

از طرفی جراحی بینی فانتزی مستلزم تغییرات بسیاری در بینی است؛ از همین این رو افرادی که بینی گوشتی دارند نباید از جراح خود انتظارات غیرمنطقی همچون جراحی بینی گوشتی به فرم فانتزی را داشته باشند.

 

 

در حین جراحی بینی گوشتی چه اتفاقی می افتد؟

جراحی معمولاً بین یک تا دو ساعت طول می کشد. یک برش در داخل بینی ایجاد می شود و اگر جراحی بینی باز انجام شود، یک برش روی پوست در سراسر کلوملا ( پایه حد فاصل سوراخ های بینی ) قرار می گیرد که البته دکتر شهریار یحیوی به دلیل مزایای بیشتر روش بسته از این روش برای جراحی کردن بینی استفاده می نمایند.

ممکن است استخوان ها و غضروف ها نیاز به کاهش و یا تغییر مکان داشته باشند. برای تقویت بینی نیز ممکن است غضروف لازم باشد؛ در اغلب جراحی های بینی گوشتی نیاز به تقویت استخوان های بینی وجود دارد زیرا همانگونه که در فوق گفتیم استخوان، غضروف ها و به طور کلی ساختمان بینی گوشتی ضعیف بوده و نیاز به تقویت دارد.

پزشک برای تقویت بینی، استخوان و غضروف را از قسمتی از بینی که غضروف های بیشتر و محکم تری دارد برداشته و به قسمت هایی با میزان غضروف کمتر که نیاز به تقویت دارند انتقال می دهد.

البته در برخی موارد غضروف از محل دیگری همچون دنده خود بیمار یا گوش او برداشته می شود.

در مرحله بعدی برش ها با بخیه های جذبی بسته می شوند، چسب بینی و آتل روی بینی قرار گرفته و آتل با نوار محکم می شود.

پیوند غضروف، کاهش چربی بافت نرم، کاهش تناسب اندازه بینی، پشتیبان ساختاری بینی، تکنیک های خاصی هستند که در انجام جراحی موثر بینی به کار می روند.

احتمال بازگشت فرم بینی به شکل اولیه نزدیک به صفر است. زیرا همانطور که در فوق گفتیم تقویت غضروف همزمان با فرم دادن ساختار بینی انجام می شود. در تکنیک های جدیدتر، جراح غضروف را از میانه تیغه برمی دارد و غضروف نوک بینی را محکم می کند

 

 

مراقبت های بعد از عمل بینی

  • ۱۲ ساعت پس از عمل بینی ، از کمپرس سرد بر روی بینی و اطراف چشم های خود استفاده کنید.
  • با دهان باز عطسه کنید.
  • سیگار نکشید و از افراد سیگاری دوری کنید.
  • از انجام فعالیت های سنگین به مدت ۶ هفته پرهیز کنید.
  • از خوردن غذا های سفت بپرهیزید.
  • از غذا هایی نرم استفاده کنید.
  • مصرف نمک و فلفل را به حداقل برسانید.
  • ورم کردن بینی پس از عمل امری طبیعی است و پس از گذشت ۱۴ _ ۲ هفته برطرف می شود.
  • هنگام برداشتن گچ از روی بینی تان، ورم بینی نظر شما را به خود جلب می کند که از هفته دوم به بعد میزان ورم کاهش پیدا می کند.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز دهی
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها