عمل جراحی بینی استخوانی

عمل جراحی بینی استخوانی نوعی جراحی بینی است که جزو ایده آل ترین نوع بینی برای جراحی هستند چرا که نازک بودن پوست جزئیات بینی از زیر پوست کاملا قابل مشاهده است و مورد دیگر داشتن غضروف قوی و مستحکم است و در نتیجه جراحی بینی های استخوانی موفقیت آمیزتر خواهد بود.

عمل جراحی بینی استخوانی

خصوصیات بینی های استخوانی

بینی های استخوانی از لحاظ ظاهر دارای قوز روی پل بینی هستند و بیشتر افراد دارای این نوع از بینی برای برداشتن این حالت برآمدگی روی پل بینی خود اقدام می کنند.

بسته به تغییراتی که در ساختار بینی ایجاد می شود مدت زمان جراحی بینی استخوانی متغیر می باشد به طور معمول مدت زمان جراحی حدود ۱ الی ۳ ساعت به طول می انجامد و اگر فرد مشکلی نداشته باشد بعد از جراحی بینی مرخص می شود.

ساختار بینی از غضروف های محکم و پوستی نازک و انعطاف پذیر تشکیل شده و به همین خاطر جراح بینی قادر به ایجاد تغییرات بیشتری در بینی خواهد بود.

نحوه عمل جراحی بینی استخوانی

جراح بینی خوب می تواند شکل مطلوبی را با توجه به ویژگی های سایر اجزای صورت و حفظ عملکرد و کارایی بینی ایرادات بینی استخوانی یا غضروفی را برطرف کرد.

در جراحی بینی استخوانی جراح بینی به منظور دستیابی به بافت بینی در قسمت های معیین شده شکاف ایجاد میکند تا به غضروف و استخوان بینی دسترسی داشته باشد و مقداری از غضروف یا استخوان را تراشیده و برمی دارد.

در بعضی موارد جراح بینی استخوانی قوز بینی را باید سمباده بزند.

عمل زیبایی بینی استخوانی تنها با برداشتن برآمدگی و صاف نمودن منتهی نمی شود باید بافت های باقی مانده را تقویت کرد تا بینی از استحکام کافی برخوردار باشد و از عوارض احتمالی پیشگیری کند.

این نکته حائز اهمیت است که جراح بینی خوب در نتیجه عمل زیبایی بینی استخوانی تاثیر گذار خواهد بود.

متداولترین دلیل مراجعه افراد برای جراحی بینی استخوانی برداشتن پل بینی است، قوز بینی استخوانی دارای ابعاد مختلفی می باشد.

 

 

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در میزان ضخامت پوست بینی خواهد بود. بینی گوشتی غضروفی ظریف و ضخامت پوست بینی بالا می باشد و نتیجه جراحی بینی ضعیف بوده و بینی استخوانی غضروف مقاوم و پوست نازکی دارد.

نتیجه عمل زیبایی بینی استخوانی نسبت به بینی گوشتی مطلوب و رضایتمندانه تر می باشد.

برخی از رایج ترین ملاحظات در جراحی بینی استخوانی ، به شرح زیر می باشد:

ضخامت پوست

یکی از ویژگی های بینی استخوانی ، نازک بودن پوست می باشد ، که البته از ویژگی های مثبت بینی استخوانی محسوب می شود. بنابراین در فرایند جراحی بینی استخوانی ، نیازی به کار گسترده بر روی پوست نبوده و پوست می تواند ، به خوبی تغییرات شکل داده شده در چارچوب بینی را نشان دهد.

پایدار کردن بینی بعد از برداشتن قوز بینی استخوانی

معمولاً یک سوم میانی بینی باید بعد از برداشته شدن قوز ، پایدار شود به طوری که :

۱ . بینی به مرور زمان دچار افتادگی نشود و پل بینی ، انحنا به سمت داخل یا بیرون بینی را به وجود نیاورد.

۲ . بخش میانی بینی به دلیل مشکلات ساختاری در چارچوب بینی ، دچار تخریب و فروپاشی نشود.

۳ . تنفس با مشکل روبرو نشود.

گرافت های اسپریدر ، می تواند به پایدار نمودن بخش میانی بینی ، با هدف پایدار سازی بینی و جلوگیری از بروز مشکلات فوق الذکر ، کمک کند. گرافت ها ، نوار های کوچکی از غضروف یا استخوان هستند ، که در دو طرف دیواره جدا کننده سوراخ های بینی قرار داده می شوند.

عمل جراحی بینی استخوانی

باریک کردن بینی بعد از جراحی بینی استخوانی

وقتی قوز های بزرگ برداشته می شوند ، بینی از نمای جلو ، خیلی پهن به نظر می رسد. در این موارد ، جراح می تواند استخوان را برش داده و شکل آن را تغییر می دهد. این فرایند تحت عنوان اوستئوکتومی شناخته می شود. همچنین به منظور جلوگیری از بروز مشکلات تنفسی ، گرافت های اسپریدر نیز با هدف بهبود دادن مسیر جریان هوا ، مورد استفاده قرار می گیرد.

چگونه باید برای جراحی زیبایی بینی آماده شوید؟

  • پیش از جراحی آزمایش تشخیص طبی (خون، ادرار و غیره) تجویز می شود؛ معاینات فیزیکی توسط پزشک صورت می گیرد.
  • در برخی موارد لازم است داروهای خاصی مصرف کنید یا داروهای فعلی خود را تنظیم کنید؛ پزشک در این رابطه توصیه های لازم را به شما می کند.
  •  سیگار نکشید.
  • از مصرف آسپرین، داروهای ضد التهاب و مکمل های گیاهی خودداری کنید زیرا خونریزی را افزایش می دهند.
  • غذاهای فرآوری شده و کربوهیدرات های تصفیه شده می تواند باعث التهاب شود. بهتر است از مصرف آن ها اجتناب کنید.
  •  میوه ها و سبزیجات تازه، ماهی، تخم مرغ، لوبیا، آووکادو، آجیل، دانه ها و غلات سبوس دار را حتما در وعده غذایی خود داشته باشید.
  • توت حاوی آنتی اکسیدان و مواد مغذی است که به راحتی جذب می شود. همچنین باید مصرف سبزیجات بدون نشاسته در طول روز را در نظر بگیرید از جمله کنگر، مارچوبه، کرفس، پیاز، تره فرنگی، فلفل دلمه ای، گل کلم، کلم بروکلی، کلم، کدو، لوبیا سبز، جوانه بروکسل، خیار.
  • نوشیدنی های کافئین دار و گازدار باید حذف شود.
  • اهمیت نوشیدن آب کافی را دست کم نگیرید.
  • بهترین منابع پروتئینی عبارتنداز گوشت بدون چربی، مرغ ، تخم مرغ ، ماهی، لبنیات، لوبیا، عدس، آجیل و محصولات سویا

عمل جراحی بینی استخوانی

ریکاوری بعد از رینوپلاستی بینی استخوانی

بلافاصله بعد از جراحی ، اسپلینت و چسب جراحی بر روی پل بینی قرار داده می شود. این اسپلینت باید هفت روز بر روی بینی بماند. در طول این مدت ، شما تورم ملایمی را تجربه می کنید. پزشک تمهیداتی را برای کاهش درد و تورم ، می اندیشد و دستورالعمل هایی را جهت اجرا بعد از جراحی ، با هدف کنترل تورم ، درد و کبودی و سایر مشکلات و عوارض احتمالی ، توصیه می کند. درد با مصرف داروی مسکن ، کنترل می شود. بخش عمده تورم نیز در طول یک دوره ۷ الی ۱۰ روزه ، فروکش می کند.

پس از یک ماه ، شما تاثیر روند را مشاهده خواهید کرد و پس از شش ماه تا یک سال ، می توانید نتیجه نهایی درمان را مشاهده کنید.

مراقبت های بعد از جراحی بینی

  1. روند بهبودی در بیماران متفاوت است چون شرایط فیزیکی آن ها متفاوت است. چند هفته مرخصی بگیرید. برخی از افراد زودتر به محل کار خود بازمی گردند.
  2. بینی ممکن است پس از عمل کمی احساس سفتی و درد داشته باشد، همچنین ممکن است کبودی (به ویژه در اطراف چشم) داشته باشید.
  3. اگر به تسکین درد نیاز دارید، می توانید مسکن های بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن مصرف کنید.
  4. به دلیل داشتن بیهوشی عمومی، توصیه می شود که رانندگی نکنید.
  5.  مشروبات الکلی مصرف نکنید. همیشه به توصیه های جراح و متخصص بیهوشی خود عمل کنید.
  6. سر خود را تا حد ممکن بالا نگه دارید. هنگام خواب از یک یا دو بالشت اضافی استفاده کنید.
  7. سعی کنید از فعالیت هایی که باعث افزایش جریان خون در صورت می شود ازجمله حمام گرم یا بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
  8. حداقل دو هفته رابطه جنسی نداشته باشید.
  9. در هفته اول، فین نکرده و فقط آن را به آرامی پاک کنید.
  10. سعی کنید با دهان باز عطسه و سرفه کنید.
  11.  از مکان های پر گرد و غبار یا دود دور باشید.
  12. چهار تا شش هفته ورزش سنگین یا ورزش های تماسی مانند راگبی یا فوتبال انجام ندهید.
  13.  بعد از سه تا پنج روز می توانید خوب پیاده روی کنید و بعد از حدود سه هفته شنا کنید؛ در مورد بازگشت به هر فعالیتی که انجام می دهید قبل از عمل از جراح خود مشاوره بگیرید.
  14. اگر از عینک استفاده می کنید ، آن را به پیشانی خود بچسبانید و بر روی پل بینی قرار ندهید.

 

 

هزینه عمل بینی استخوانی

فاکتورهای مختلفی در عمل بینی استخوانی وجود دارد و به مواردی از قبیل دستمزد جراح بینی، هزینه بی هوشی، هزینه کلینیک یا بیمارستان و عملکرد جراح پلاستیکی که انتخاب می کنیم بستگی دارد.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز دهی
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها