عمل بینی با منظور داشتن بینی زیبا و متناسب با اجزای صورت انجام می شود که پزشک با حفظ عملکرد تنفسی بینی جراحی بینی را انجام می دهد. این عمل موجب افزایش اعتماد به نفس فرد نیز خواهد شد. افرادی که قصد انجام جراحی بر روی بینی دارند می توانند نمونه کارها و عکس عمل های بینی دکتر شهریار یحیوی را با مراجعه به آرشیو گالری تصاویر سایت و اینستاگرام ایشان مشاهده نمایند.
انواع عمل بینی
- استخوانی
مشخصه ظاهری بینی های استخوانی داشتن قوز یا حالت خمیدگی بر روی پل بینی است. بینی های استخوانی به دلیل داشتن پوست نازک و غضروف مقاوم جزو ایده آل ترین انواع بینی برای جراحی زیبایی بینی هستند. این نوع عمل جراحی به منظور برطرف کردن قوز و برآمدگی روی بینی انجام می شود.
- گوشتی
بینی های گوشتی از لحاظ ظاهری دارای نوک پهن و افتاده ای هستند و این حالت افتاده به دلیل داشتن پوست ضخیم و بافت و غضروف ضعیفی استخوان بینی است. عمل جراحی بر روی بینی های گوشتی جزو پیچیده ترین انواع عمل بيني است و برای اینکه عمل زیبایی بینی موفقی داشته باشیم باید به بهترین جراح بینی گوشتی مراجعه نماییم. نکته قابل ذکر این است که در گذشته برای جراحی کردن بینی های گوشتی برای اصلاح بینی بافت بینی را برمی داشتند در نتیجه بینی برای مدت کوتاهی زیبا به نظر می رسید. اما امروزه برای اینکه بینی های گوشتی بعد از عمل و در دراز مدت نیز دارای نتایج مطلوبی باشند با گرافت گذاری و تقویت بافت و غضروف ضعیف جراحی زیبایی بینی انجام می شود.
نتیجه عمل بینی
جراح ، دماغ او را با توجه به نوع آن ، تناسب بینی با سایر اجزای صورت و سلیقه شخص به دو فرم زیر جراحی می نماید:
- بینی فانتزی : در این فرم از بینی قوس ایجاد شده و زاویه بین لب بالا و نوک بینی ۱۰۵ درجه خواهد بود.
- بینی طبیعی : هیچگونه قوسی در این فرم از بینی ایجاد نشده و در صورت ایجاد قوس، میزان آن بسیار کم خواهد بود. در بینی طبیعی زاویه بین لب بالا و نوک بینی ۹۰ درجه می باشد.
چه کسانی نباسد عمل زیبایی بینی انجام دهند؟
یکی از اساسی ترین و مهم ترین سوالی که ممکن است برای افراد به وجود بیاید این است که عمل بینی بر روی چه افرادی خطرناک می باشد؟ با وجود اینکه این عمل جراحی یکی از رایج ترین و شایع ترین عمل های زیبایی صورت در ایران است اما در برخی از افراد انجام آن امکان پذیر نبوده و نباید انجام شود . چرا که در صورت انجام جراحی ممکن است مشکلات و عوارض شدید و حادی را برای افراد به وجود بیاورد. این عمل جراحی بر روی افراد زیر ممنوع بوده و به هیچ وجه نباید انجام شود.
- افرادی که به چاقی شدید مبتلا هستند
چاقی مضوع بسیار مهم و حیاتی است که باید جدی گرفته شود. اشخاصی که دارای شاخص توده بدنی برابر با ۳۰ یا بیشتر هستند چاق محسوب می شود و انجام هر نوع عمل جراحی بر روی آن ها می تواند خطر ساز باشد. در صورتی که یک شخص چاق با استفاده از بی هوشی عمومی تحت انجام عمل جراحی قرار بگیرد احتمال به وجود آمدن عوارض ناشی از داروهای بیهوشی بسیار زیاد می شود. از همین رو این افراد تا زمانی که وزن خود را کاهش نداده اند و به محدوده وزنی مناسب و سالم نرسند بهتر است عمل بینی انجام ندهند.
- افرادی که مشکل حاد تنفسی دارند
کسانی که از مشکلات حاد تنفسی رنج می برند بهتر است از انجام این عمل صرف نظر کنند. عمل کردن بینی جزو سخت ترین و پیچیده ترین عمل های جراحی قرار دارد و می تواند دوره بهبودی نسبتا زیادی را داشته باشد. یکی از مشکلات و عوارض آن نیز می تواند مشکلات بسیار کوچک تنفسی همچون عدم تنفس از راه بینی طی هفته ابتدایی و غیره باشد و این به این معنی است که تحمل این شرایط برای افرادی که دارای مشکلات حاد تنفسی هستند بسیار سخت و دشوار است.
- دنبال کردن یک ورزش بسیار پر خطر و تماسی به صورت حرفه ای
از آن جایی وارد شدن هر نوع برخورد شدید یا خفیف بعد از عمل بینی می تواند بر روی ظاهر و فرم بینی تاثیر بدی بگذارد و حتی در برخی از موارد باعث نیاز پیدا کردن به عمل جراحی ترمیمی بینی شود. افرادی که به صورت تخصصی رشته های ورزشی مانند کشتی ، تکواندو ، بوکس ، بسکتبال ، والیبال ، فوتبال و موارد این چنینی دیگر را دنبال می کنند باید از انجام این پروسه زیبایی منصرف شوند، چرا که این امکان وجود دارد تا از انجام این کار بعد از جراحی پشیمان شوند.
- کسانی که دارای اختلالات ، بیماری ها و مشکلات عفونتی هستند
معمولا توصیه پزشکان به افرادی که به بیماری های عفونی مبتلا هستند این است که هیچ عمل زیبایی بر روی بدن خود انجام ندهند ، چرا که هم احتمال بروز آسیب به سیستم ایمنی افزایش پیدا می کند و هم ممکن است تیم جراحی به آن مبتلا شوند. هپاتیت و ایدز در این دسته بیماری ها قرار دارند. علت اصلی منع جراحی بر روی این افراد نیز در درجه اول کمک به حفظ سلامتی آن ها می باشد.
اقدامات قبل از عمل بینی
- اولین و مهمترین اقدام قبل از انجام جراحی انتخاب بهترین جراح بینی می باشد تا عوارض عمل را به حداقل ممکن برسانید و نتایج مطلوبی را از جراحی کسب کنید.
- در جلسه مشاوره ای با جراح انتظار خود را از انجام عمل جراحی بیان نمایید و جراح بینی با توجه به نوع وایراد بینی دیدگاه کلی از نتیجه پروسه به فرد خواهد داد.
- در صورتی که بیماری خاصی دارید و داروی خاصی استفاده می کنید پزشک را آگاه سازید.
- به مدت دو هفته قبل از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی خودداری کنید.
- به مدت دو هفته قبل از مصرف داروهایی از قبیل آسپرین و قرص های مسکن که موجب اختلال در انعقاد خون می شود خودداری نمایید.
- آزمایشاتی که جراح بینی تجویز نموده است را انجام دهید و روز جراحی زیبایی همراه داشته باشید.
- شب قبل شام سبکی میل نمایید و استحمام نمایید و به مدت شش الی هشت ساعت قبل از آن از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید.
- آقایان لازم است که ریش و سبیل خود را اصلاح نماین و بانوان بدون آرایش برای جراحی مراجعه نمایند.
- یک ساعت قبل از زمان تعیین شده با یک همراه در کلینیک حضور داشته باشید.
مراقبت های بعد از عمل بینی
- برای کاهش کبودی بلافاصله بعد از جراحی تا ۷۲ ساعت به طور متناوب از کمپرس سرد استفاده کنید.
- رژیم غذایی خود را با نوشیدن آبمیوه طبیعی و مایعات شروع کنید و مصرف سدیم را به حداقل ممکن خود برسانید.
- از غذاهایی که احتیاج به جویدن طولانی مدت ندارد از قبیل سوپ استفاده نمایید.
- نحوه خوابیدن بعد از عمل به این صورت باشد که زیر سر خود دو بالشت قرار داده و طاقباز بخوابید.
- به مدت ۲ ماه بعد از استعمال دخانیات و مشروبات الکلی اجتناب نمایید.
عوارض عمل بینی
در صورتی که بیمار تمامی مراقبت های بعد از عمل جراحی را انجام داده و برای جراحی نمودن بینی خود یک جراح بینی مجرب و حاذق را انتخاب کند، تنها عارضه ناشی از جراحی کردن بینی بروز مقداری تورم، التهاب و کبودی خواهد بود که با انجام مراقبت های لازم و به مرور زمان رفع خواهد شد. چنانچه جراح انتخاب شده توسط بیمار، از تخصص و تجربه کافی برخوردار نباشد ممکن است عوارضی در حین عمل جراحی همچون غیر قرینه بودن سوراخ های بینی در او ایجاد شود که برای رفع آن، فرد می بایست اقدام به انجام جراحی ترمیمی بینی نماید.